Mango och allergier och sånt.


Har skurit och ätit min första mango, med panik. Jag läste någonstans att skalet var giftigt, och att man ska undvika kärnan. Det sista kan jag ha hittat på själv. Jag har skurit i både skalet och kärnan och sen i frukten. Ångest. Tvättade kniven mellan varje varv dock. Det borde inte vara någon fara? Det här är min sämsta egenskap. När det kommer till mat och ätbara ting är jag löjligt noga med att inte få i mig något farligt. Därför är det svårt för mig att prova på nya saker.
Nu när vi är inne på ämnet kan jag också berätta att jag alltid tror att jag är allergisk mot allt, på grund av att min mamma är det. Är SÅ rädd att jag har ärvt någon allergi av henne att jag inte äter t.ex. kiwi för att jag kanske är allergisk, förr åt jag inte nötter och skaldjur av samma anledning. Jag vet att det är löjligt men risken att jag fått ärva allergier finns faktiskt och det är också en del i varför det är svårt för mig att prova äta nya saker, typ exotiska frukter. Jag har dock blivit mycket bättre och har inte alls lika mycket ångest över detta som förr.
Mangon var god i alla fall. Bra jobbat Evelina, och du lever än!